Et nytt flytebryggeanlegg vil bli etablert våren 2018 og stå ferdig til bruk 1. mai 2018. Det vil i første omgang gi plass til ti små-mellomstore regattabåter uten innenbordsmotor, f. eks. av typen Yngling, Soling, Drake, 11mOD, Melges 24, Albin Express el.

Regler for leie av bryggeplass 2018:  Regler

Første tildeling av Bryggeplass våren 2018

Søknader kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 1. april Styremøtet 3. april avgjør første tildeling. Deretter løpende tildeling så langt det er kapasitet.

Medlemmer som har meldt forhåndsinteresse høsten 2017 - og dermed indirekte har bidratt til å garantere for finansiering - vil få fortrinnsrett dersom antall interessenter er større enn antall plasser.

Bakgrunn - Oppgradering av bryggeanlegg 2017-2018

Styret i Vågsbygd seilforening etablerte i 2015 en bryggekomite, og gav den i mandat å utrede utvikling av bryggeanleggene. Bryggekomiteen har utredet behov for alternative tiltak, tekniske løsninger og finansiering.

Årsmøtet for 2016 - gjennomført i februar 2017 - besluttet å oppgradere servicebrygga og etablere ny kran. Dette ble utført våren 2017.

Samtidig ble det besluttet at foreningen skulle arbeide for å etablere en flytebrygge ut fra østre ende av langbrygga med plasser for seilbåter uten innenbordsmotor - under forutsetning av tilstrekkelig interesse og en akseptabel finansiering.

På ekstraordinært årsmøte i november 2017 ble finansiering og gjennomføring vedtatt.

Bryggeanlegget vil etableres innen 1. mai. Det vil bestå av solide betongelementer, og i første omgang inneholde ca. 10 plasser med utriggere på den ene siden av betongelementene. Antall plasser vil kunne økes til det dobbelte, og det vil ytterst kunne utvides med en tvergående bølgebryter.